ID: 8113
Omschrijving
Amici. Koken voor vrienden met Pieter Bosters
· Vlees
· Vis
· Vegetarisch
· Zoet
Bijzonder kookboek van de Brabantse cuisinier Peter Bosters. Hij heeft een grote voorliefde voor ambachtelijk koken en dan het liefst met biologische streekgebonden producten.
· Liefde voor de streek
· Voorgerechten
· Tussengerechten
· Hoofdgerechten
· Desserts
· Ansjovis, asperges en aardbeien
· Kaas en wijn
· Olie en boter
·
Pieter Bosters, patron cuisinier, is geboren in Bergen op Zoom en hij is afkomstig uit een echte horeca-familie. Hij heeft er voor gekozen de keuken in te gaan en heeft een koksopleiding gevolgd in Breda.
Nadat hij in meerdere sterren restaurants gewerkt heeft in binnen- en buitenland, opende hij in 2005 Restaurant Mijn Keuken in Wouw. In 2010 werd hij beloond met een Michelinster. De gedachte van Mijn Keuken is om eerlijke producten te gebruiken en op een hoog niveau te koken zonder tierlantijnen.
Pieter: Verse, mooie producten geven mij een enorme drive om vernieuwend te werken. Je voelt de creativiteit en gaat filosoferen over nieuwe combinaties. Daar streef je naar, maar dat is heel moeilijk, omdat het wiel al meerdere malen is uitgevonden. Ik ben dagelijks bezig met eten, maar niet om continu nieuwe dingen te bedenken. Er moet ook gewerkt worden. Het mooiste is de adrenaline die door je lichaam dendert wanneer het allemaal moet gaan gebeuren in die paar uurtjes in de avond. Daar heb je heel de dag hard voor gewerkt. Als het er uitkomt in een servies en de mensen tevreden zijn, is dat echt een beloning.
Gebonden, 65 pag., geïllustreerd, register
Uitg. AM, 2008
· alleen verzenden, niet ophalen
· op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd
· Vlees
· Vis
· Vegetarisch
· Zoet
Bijzonder kookboek van de Brabantse cuisinier Peter Bosters. Hij heeft een grote voorliefde voor ambachtelijk koken en dan het liefst met biologische streekgebonden producten.
· Liefde voor de streek
· Voorgerechten
· Tussengerechten
· Hoofdgerechten
· Desserts
· Ansjovis, asperges en aardbeien
· Kaas en wijn
· Olie en boter
·
Pieter Bosters, patron cuisinier, is geboren in Bergen op Zoom en hij is afkomstig uit een echte horeca-familie. Hij heeft er voor gekozen de keuken in te gaan en heeft een koksopleiding gevolgd in Breda.
Nadat hij in meerdere sterren restaurants gewerkt heeft in binnen- en buitenland, opende hij in 2005 Restaurant Mijn Keuken in Wouw. In 2010 werd hij beloond met een Michelinster. De gedachte van Mijn Keuken is om eerlijke producten te gebruiken en op een hoog niveau te koken zonder tierlantijnen.
Pieter: Verse, mooie producten geven mij een enorme drive om vernieuwend te werken. Je voelt de creativiteit en gaat filosoferen over nieuwe combinaties. Daar streef je naar, maar dat is heel moeilijk, omdat het wiel al meerdere malen is uitgevonden. Ik ben dagelijks bezig met eten, maar niet om continu nieuwe dingen te bedenken. Er moet ook gewerkt worden. Het mooiste is de adrenaline die door je lichaam dendert wanneer het allemaal moet gaan gebeuren in die paar uurtjes in de avond. Daar heb je heel de dag hard voor gewerkt. Als het er uitkomt in een servies en de mensen tevreden zijn, is dat echt een beloning.
Gebonden, 65 pag., geïllustreerd, register
Uitg. AM, 2008
· alleen verzenden, niet ophalen
· op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd