ID: 8260
Omschrijving
Pascale Naessens won de prijs 'Beste serie-kookboek ter wereld van de voorbije 20 jaar' op de Boekenbeurs in Frankfurt.
De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder en slanker worden. Haar romantische stijl van koken slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Jong en oud, iedereen is enthousiast. 'Pascale heeft haar volk gezond leren eten' luidt het. Dat haar manier van koken een groot publiek aanspreekt bewijzen de vele Facebookcommunity's waar de liefhebbers van de 'pure keuken van Pascale' hun ervaringen en recepten delen. Alles begint met passie. Ook dit boek. Pascale leeft dicht bij de natuur en ze houdt van het water. Daar waar de oever en het water elkaar raken, vindt ze ook de zuiverste en lekkerste voeding. Vis, schaaldieren, zeewier, en schapen en koeien die grazen in de polder.
Recensie(s)
'Puur eten 2' borduurt voort op de voedingswijze die de auteur in het eerste deel* al uit de doeken deed: veel eiwitten, 'goede' vetten en groenten, weinig koolhydraten, en koolhydraten niet combineren met eiwitten. Ook dit deel bevat recepten voor aantrekkelijk ogende gerechten, gecombineerd met uitleg en gedachtespinsels over 'puur' eten, hetgeen uitdrukkelijk niet als dieet wordt uitgelegd. De schrijfster baseert zich bij het ontwikkelen van haar etensstijl onder andere op publicaties over de relatie tussen voeding en gezondheid. In dit deel wordt, iets meer dan in deel 1, de nadruk gelegd op vis, schaal- en schelpdieren en zeewier, maar ook recepten voor vlees, groenten en fruit, het ontbijt en desserts zijn aanwezig. Het boek is uitbundig geïllustreerd met sfeervolle kleurenfoto's. Het geheel is geschreven in een heel persoonlijke, af en toe wat Vlaams getinte stijl met handige tips en aanbevelingen per recept. De recepten ( meestal voor twee personen) veronderstellen wel enige kookervaring, (basisingrediënten zoals olie en zout worden bijvoorbeeld niet vermeld bij de ingrediënten), maar zijn zeker het proberen waard.
De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder en slanker worden. Haar romantische stijl van koken slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Jong en oud, iedereen is enthousiast. 'Pascale heeft haar volk gezond leren eten' luidt het. Dat haar manier van koken een groot publiek aanspreekt bewijzen de vele Facebookcommunity's waar de liefhebbers van de 'pure keuken van Pascale' hun ervaringen en recepten delen. Alles begint met passie. Ook dit boek. Pascale leeft dicht bij de natuur en ze houdt van het water. Daar waar de oever en het water elkaar raken, vindt ze ook de zuiverste en lekkerste voeding. Vis, schaaldieren, zeewier, en schapen en koeien die grazen in de polder.
Recensie(s)
'Puur eten 2' borduurt voort op de voedingswijze die de auteur in het eerste deel* al uit de doeken deed: veel eiwitten, 'goede' vetten en groenten, weinig koolhydraten, en koolhydraten niet combineren met eiwitten. Ook dit deel bevat recepten voor aantrekkelijk ogende gerechten, gecombineerd met uitleg en gedachtespinsels over 'puur' eten, hetgeen uitdrukkelijk niet als dieet wordt uitgelegd. De schrijfster baseert zich bij het ontwikkelen van haar etensstijl onder andere op publicaties over de relatie tussen voeding en gezondheid. In dit deel wordt, iets meer dan in deel 1, de nadruk gelegd op vis, schaal- en schelpdieren en zeewier, maar ook recepten voor vlees, groenten en fruit, het ontbijt en desserts zijn aanwezig. Het boek is uitbundig geïllustreerd met sfeervolle kleurenfoto's. Het geheel is geschreven in een heel persoonlijke, af en toe wat Vlaams getinte stijl met handige tips en aanbevelingen per recept. De recepten ( meestal voor twee personen) veronderstellen wel enige kookervaring, (basisingrediënten zoals olie en zout worden bijvoorbeeld niet vermeld bij de ingrediënten), maar zijn zeker het proberen waard.